Все още не са ясни мотивите на арестувания 20-годишен Иван Чонтов, който блъсна

...
Все още не са ясни мотивите на арестувания 20-годишен Иван Чонтов, който блъсна
Коментари Харесай

Бащата на джигита, блъснал 5 коли след гонка с полицията, сплашвал свидетели


Все още не са ясни мотивите на задържания 20-годишен Иван Чонтов, който блъсна шест коли и рейс по време на полицейското гонене в четвъртък вечер в Бургас. Това обявиха на взаимен брифинг от прокуратурата и полицията. На младежа към този момент е повдигнато обвиняване и ще му бъде поискана непрекъсната мярка „ задържане под стража ”, макар че деянието не е квалифицирано като тежко съзнателно закононарушение ", обясниха от прокуратурата.

„ Ще бъде установено и неговото психологично положение, защото и възможно лицето да не е в положително такова. Повдигнато му е обвиняване по член 270 за това, че е попречил на орган на властта да извърши отговорностите си по работа, както и по този начин нареченото безчинство посредством потребление на МПС. ”, съобщи прокурор Мария Маркова.

Ще бъде взета и кръвна проба за разбор за съществуване на опиати, обясниха още от прокуратурата, макар че първите проби с дрегер бяха негативни.

Ст. комисар Калоян Калоянов- шеф на ОДМВР Бургас изясни за какво са употребявани толкоз доста сили на полицията за неговото задържане. „ Първо поради негово поведение-неадекватно и доста рисково. На второ място в колата бяха открити боеприпаси, на трето място чиновниците на реда са видели, че държи хладно оръжие –нож, който е изхвърлил при бягството си ”, изясни комисар Калоянов.

Бизнесменът Петър Чонтов, татко на Иван Чонтов - Чонито е задържан. Той е заплашвал очевидци, като се е опитал да повлияе на сведенията им. Задържан е с мярка за 24 часа. „ Преценихме, че има данни за закононарушение от общ темперамент и с оглед секване на други сходни дейности задържахме това лице за 24 часа ”, посочи шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас.

Районният прокурор Мария Маркова добави, че очевидците, на които Чонтов-старши се е опитал да повлияе са младежи. На тях казвал: „ Знаете ли кой съм аз! Мислете преди да говорите пред полицията, тъй като може да ви се случат доста забавни неща ”. „ В последна сметка това държание е особено за 90-те години и не е доста съответно за днешните условия ”, сподели още старши комисар Калоян Калоянов, представен от " Блиц ".

Петко Чонтов ще бъде освободен още през днешния ден, само че синът му ще остане в ареста за най-малко 72 часа, след което ще се желае непрекъсната мярка „ задържане под стража ”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР